Grillitud kana sumahh’iga
Sumahh on maitseaine, mis on pärit Vahemere piirkonnast, eriti populaarne on see Lähis-Ida köögis. Sumahh on valmistatud purustatud sumahh-puuvilja marjadest, mis kuivatatakse ja jahvatatakse peeneks pulbriks. Sumahh'i maitse on hapukas ja veidi sidrunine, millele lisandub kerge vürtsikus. See annab roogadele mahedalt happelise ja värskendava maitse ning seda kasutatakse salatites, kana-, kala- ja liharoogade maitsestamisel. Lisaks maitsele lisab sumahh ka toitudele kaunist värvi.
Valmistamine
- Koostisosad:
- 4 kana rinnafileed
- 2 spl oliiviõli
- 2 spl sumahh’i
- 1 tl soola
- 1 tl pipart
- Juhised:
- Sega kana rinnafileed oliiviõliga
- Sega kokku sumahh, sool ja pipar ning hõõru segu kanafileedele.
- Lase kanal marineerida vähemalt 30 minutit.
- Küpseta grillil keskmisel kuumusel umbes 6–8 minutit mõlemalt poolt või kuni kana on täielikult küpsenud.