Kadakamarju kasutatakse Skandinaavia, Põhja-Prantsusmaa ja Saksamaa köögis. Sobib kasutada looma- ja sealihamarinaadide, pasteetide, kartuli- ja hapukapsatoitudes ning lamba- ja metsloomaliha maitsestamiseks.
Näitan kõiki 69 tulemust
Basiilik 20g
Basiilik 20g
Estragon 17g
Estragon 17g
Fenkol jahvatatud 40g
Fenkoliseemned 40g
Himaalaja sool 80g
Himaalaja roosa sool on rohkem kui 250 miljoni aasta eest ladestunud kristallsool, mis sisaldab enam kui 82 inimkehale vajalikku looduslikku mineraali. Heleroosa värv tuleneb soola suurest mineraalainesisaldusest (raud, kaalium, magneesium jt), mis on oluline tervise tagamiseks. 100% loodustoode. Keemiliselt töötlemata, ei sisalda sünteetilisi lisaaineid.
Ingver jahvatatud 40g
Ingver jahvatatud 40g
Jahvatatud kardemon 45g
Jahvatatud must pipar 50g
Jahvatatud must pipar 50g
Jahvatatud sidrunhein 30g
Sidrunhein on pärit troopilisest Aasiast. Seda kasutatakse laialdaselt Aasia kokakunstis. Lisab toitudele nii sidruni aroomi kui ka maitset. Kasutatakse marinaadide, suppide, ühepajatoitude, vokiroogade ja kala maitsestamiseks aga ka oivaliselt lõhnava ja mahedalt hapuka maitsega kuuma tee valmistamiseks.
Jahvatatud sidrunhein 30g
Sidrunhein on pärit troopilisest Aasiast. Seda kasutatakse laialdaselt Aasia kokakunstis. Lisab toitudele nii sidruni aroomi kui ka maitset. Kasutatakse marinaadide, suppide, ühepajatoitude, vokiroogade ja kala maitsestamiseks aga ka oivaliselt lõhnava ja mahedalt hapuka maitsega kuuma tee valmistamiseks.
Kadakamari 40g
Kadakamari 40g
Kadakamari purustatud 50g
Kaneel jahvatatud 50g
Kaneel jahvatatud 50g
Kaneelikoor 30g
Köömned 50g
Köömned 50g
Koriander jahvatatud 50g
Koriander on üks maailma vanimaid maitsetaimi, mida kasutatakse rahvameditsiinis kui ka köögis.
Koriandrit kasutatakse liha-, riisi- ja köögivilja roogades, kastmetes, küpsetites. Koriandri lehed kui ka varred levitavad vürtsikat petersellilõhna, maitse aga tekitab kas suurt vaimustust või resoluutset vastumeelsust.
Koriander jahvatatud 50g
Koriander on üks maailma vanimaid maitsetaimi, mida kasutatakse rahvameditsiinis kui ka köögis.
Koriandrit kasutatakse liha-, riisi- ja köögivilja roogades, kastmetes, küpsetites. Koriandri lehed kui ka varred levitavad vürtsikat petersellilõhna, maitse aga tekitab kas suurt vaimustust või resoluutset vastumeelsust.
Koriandriseemned 35g
Koriander on üks maailma vanimaid maitsetaimi, mida kasutatakse rahvameditsiinis kui ka köögis. Koriandrit kasutatakse liha-, riisi- ja köögivilja roogades, kastmetes, küpsetites. Nii koriandri lehed kui ka varred levitavad vürtsikat petersellilõhna, maitse aga tekitab kas suurt vaimustust või resoluutset vastumeelsust.
Kurkum jahvatatud 55g
Kurkum jahvatatud 55g
Küüslauk jahvatatud 40g
Küüslauk jahvatatud 40g
Lambalääts 80g
Loorber- purustatud
Loorber pärineb Vahemeremaade idaosast ja Väike-Aasiast. Loorber on väga aromaatse lõhnaga, kuna sisaldab eeterlike õlisid. Loorberit kasutatakse keedetud või hautatud liha, vorstitoitude, maksa, metsloomaliha, keedetud kala, kalakonservide, suppide, ühepajatoitude, hautiste, marinaadide ja süldi maitsestamiseks.
Majoraan 15g
Majoraan 15g
Muskaatpähkel jahvatatud 60g
Muskaatpähkel jahvatatud 60g
Must terapipar 50g
Nelk 30g
Nelk 35g
Nelk 35g
Pune 25g
Pune 25g
Purustatud must pipar 50g
Rosmariin 20g
Rosmariin 20g
Salvei 20g
Vahemeremaadelt pärinev laialt tarvitatav maitsetaim. Salvei vähendab rasva maitset toitudes ning sobib seega eriti hästi nt rasvase sealihaga. Kasutatakse maitseainena salatite, köögivilja- ja kalatoitude ning vorstide maitsestamiseks. Salvei on tugevamaitseline taim ja seetõttu tuleks teda ettevaatlikult kasutada.
Salvei 20g
Vahemeremaadelt pärinev laialt tarvitatav maitsetaim.Salvei vähendab rasva maitset toitudes ning sobib seega eriti hästi nt rasvase sealihaga. Kasutatakse maitseainena salatite, köögivilja- ja kalatoitude ning vorstide maitsestamiseks. Salvei on tugevamaitseline taim ja seetõttu tuleks teda ettevaatlikult kasutada.
Sibulapulber 50g
Sibulapulber 50g
Sinepiseemned 60g
Sinepiseemned 60g
Sumahh 50g
Sumahh 50g
Till 20g
Till 20g
Till 20g
Tomat, küüslaugu ja basiilikuga 55g
Tomatihelbed 30g
Tomatihelbed 30g
Tšillihelbed
Tšillihelbed 45g
Tüümian 20g
Sisaldab palju eeterlikke õlisid. Kasutatakse suppides, hautistes, puljongites, kastmetes, muna- ja aedviljatoitudes. Eriti hästi sobib tomatipüreedesse ning küpsetatud ja grillitud liha ja kala maitsestamiseks, samuti itaaliapärastesse vormidesse, kastmetesse, pastaroogadesse. Taime- ja kartulitoidud saavad peene aroomi, kui neile lisada noaotsatäis tüümiani.
Tüümian 20g
Sisaldab palju eeterlikke õlisid. Kasutatakse suppides, hautistes, puljongites, kastmetes, muna- ja aedviljatoitudes. Eriti hästi sobib tomatipüreedesse ning küpsetatud ja grillitud liha ja kala maitsestamiseks, samuti itaaliapärastesse vormidesse, kastmetesse, pastaroogadesse. Taime- ja kartulitoidud saavad peene aroomi, kui neile lisada noaotsatäis tüümiani.
Valge pipar jahvatatud 50g
Valge pipar jahvatatud 50g
Valge terapipar 100g
- Päritolu: Valge pipar pärineb samast taime seemnest nagu must pipar (Piper nigrum). Erinevus seisneb valmimisastmes ja töötlemisel.
- Välimus: Valge pipar on valge või kollakas, kuna see on valminud täielikult ja eemaldatud väliskest.
- Maitse: Sellel on mahedam maitse võrreldes musta pipraga. Valge pipar säilitab pipra iseloomuliku vürtsika ja kergelt terava maitse, kuid on natuke subtiilsem.
- Kasutamine: Valget pipart kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamisel, eriti roogades, kus soovitakse saavutada pipra maitset ilma musta pipra intensiivsema vürtsikuseta. Seda lisatakse sageli kastmetesse, supidesse, liha- ja kalatoitudesse ning erinevatesse maitserohelistesse.
- Tervis: Nagu must pipar, võib ka valge pipar omada antioksüdantseid ja põletikuvastaseid omadusi, kuid tervisemõjud võivad varieeruda sõltuvalt tarbimise hulgast.