Go Back

Tomati basiilikukaste pastale

Koostisosad:
• 400g pastat (soovitavalt spagette või penne)
• 500g küpseid tomateid (võib kasutada värskeid või konserveeritud)
• 3 küüslauguküünt, hakitud
• 2 spl oliiviõli
• 1 tl suhkrut
• 1 tl soola (või maitse järgi)
• 1/2 tl musta pipart
• 2 tl kuivatatud basiilikut
• Värsket basiilikut kaunistamiseks
• Riivitud parmesani juustu (valikuline)
Valmistamine:
1. Keeda pasta vastavalt pakendil olevatele juhistele soolaga maitsestatud vees. Kui pasta on keenud, kurna ja jäta kõrvale.
2. Kuumuta suurel pannil oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja prae paar minutit kuni see muutub kuldpruuniks.
3. Lisa hakitud tomatid pannile koos suhkru, soola ja musta pipraga. Keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit või kuni tomatid on muutunud pehmeks ja kastmeks.
4. Sega juurde kuivatatud basiilik ja keeda veel 2-3 minutit.
5. Maitsesta kaste soola ja pipraga vastavalt oma maitsele. Kui soovid kastet mahedamaks muuta, võid lisada veidi oliiviõli.
6. Sega keedetud pasta hoolikalt kastmega ja serveeri koos värske basiiliku ja riivitud parmesaniga.
See maitsev tomati-basiilikukaste pastale on lihtne valmistada ja kuivatatud basiilik annab sellele erilise maitse. HEAD ISU !