Riisitoidud

Paella retsept

Paella retsept

Paella on traditsiooniline Hispaania roog. See on üks kuulsamaid Hispaania köögi roogasid ning koosneb tavaliselt riisist, mereannitest, lihast, köögiviljadest ja erinevatest vürtsidest. Paella valmistatakse suures ja madalas pannil, mida nimetatakse samuti paellapanniks.
TOIT Riisitoidud
köök Hispaania

Valmistamine

Koostisosad:
  • 400g paellariisi (bombatüüpi riis)
  • 400g mereande (nt krevetid, kalmare, vähid)
  • 400g kanaliha või küülikuliha (või mõlemat)
  • 1 sibul, hakitud
  • 4 küüslauguküünt, purustatud
  • 1 punane paprika, tükeldatud
  • 1 tomat, tükeldatud
  • 1 liitrit kana- või köögiviljapuljongit
  • 1 sidrun, viilutatud
  • 1/4 tassi oliiviõli
  • soola maitse järgi
  • Paella maitseainesegu
Juhised:
  1. Kuumuta oliiviõli suures pannis või sügavas pannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta paar minutit kuni need on pehmed ja läbipaistvad.
  2. Lisa kanaliha või küülikuliha ja pruunista mõlemalt poolt paar minutit, seejärel eemalda pannilt ja pane kõrvale.
  3. Lisa pannile tükeldatud paprika ja tomat ning hauta paar minutit, kuni need on pehmed.
  4. Lisa riis ja sega, kuni see on kaetud õliga ja saab veidi läbipaistvaks.
  5. Vala puljong pannile ja lisa Paella maitseainesegu. Segage kõik koostisosad hästi läbi.
  6. Lisa pruunistatud kanaliha või küülikuliha ning mereannid (krevetid, kalmare, vähid).
  7. Aseta pannile viilutatud sidruniviilud.
  8. Keeda paellat keskmisel kuumusel, katmata, umbes 20-25 minutit või kuni riis on pehme ja vedelik on imendunud.
  9. Eemalda pann tulelt ja lase paellal enne serveerimist paar minutit seista.
  10. Serveeri paella koos värske sidruniga viilutatud ja maitsesta soovi korral lisaks värskete ürtidega, nagu näiteks hakitud petersell või tüümian.
See retsept annab sulle autentse Paella roa, mille maitse ja aroom on täiuslikult tasakaalus. Naudi seda koos pere või sõpradega!
 
 
 
 
 
 
 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga