Kalatoidud

Ahjulõhe valmistamine Cajuni maitseaineseguga

Ahjulõhe valmistamine Cajuni maitseaineseguga

Ahjulõhe valmistamine Cajun'i maitseaineseguga on suurepärane viis lisada sellele roogile eksootilist vürtsi ja sügavust. Cajun'i maitseainesegu sisaldab tavaliselt paprikat, küüslauku, sibulat, tšillit, tüümiani ja muid vürtse, mis annavad lõhele suurepärase maitsekihi. Siin on lihtne retsept Cajuni ahjulõhe valmistamiseks:
Course Kala

Notes

Koostisosad:
  • 4 lõhefileed
  • 2 supilusikatäit Cajun’i maitseainesegu
  • 2 supilusikatäit oliiviõli või sulatatud võid
  • Pool sidruni mahl
  • Soola ja pipart maitse järgi
  • Värskelt hakitud peterselli või rohelist sibulat (kaunistamiseks, valikuline)
  • Sidruniviilud serveerimiseks (valikuline)
Juhised:
  1. Kuumuta ahi temperatuurini 200 kraadi Celsiuse järgi. Vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga või määri see kergelt õliga.
  2. Puhasta lõhefileed ja kuivata need paberrätikuga.
  3. Segage Cajun’i maitseainesegu oliiviõli või sulatatud võiga. Lisa sidrunimahl ja sega hästi.
  4. Määri Cajun’i maitseainesegu segu ühtlaselt lõhefileedele. Veendu, et kogu filee oleks hästi kaetud.
  5. Maitsesta lõhefileed soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele.
  6. Pane lõhefileed ettevalmistatud küpsetusplaadile ja aseta need ahju. Küpseta 12-15 minutit või kuni lõhe on küpsenud ja kergesti lahtib pisut nuga abil.
  7. Kui lõhe on valmis, võta see ahjust välja ja lase enne serveerimist paar minutit jahtuda.
  8. Serveeri Cajun’i ahjulõhe värskelt hakitud peterselli või rohelise sibulaga ning kaunistuseks võid lisada mõned sidruniviilud.
See maitsev Cajuni ahjulõhe sobib suurepäraselt nii igapäevaseks eineks kui ka pidulikumateks sündmusteks ning seda saab serveerida koos riisi, värske salati või röstitud köögiviljadega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *