Linnuliha

Gruusia stiilis kana Khmeli Suneliga

Gruusia stiilis kana Khmeli Suneliga

Khmeli Suneli on traditsiooniline Gruusia vürtsisegu, mis on tuntud oma rikkaliku maitse ja aroomi poolest.
Course Kana
Cuisine Georgia

Notes

Koostisosad:
  • 500g kanafileed, lõigatud tükkideks
  • 2 sibulat, hakitud
  • 3 küüslauguküünt, hakitud
  • 2 tomatit, tükeldatud
  • 2 spl Khmeli Suneli vürtsisegu
  • 1 spl oliiviõli
  • Soola ja pipart maitse järgi
  • Värske koriandri- või petersellilehed serveerimiseks
Valmistamine:
  1. Kuumuta oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae neid paar minutit, kuni need muutuvad pehmeks ja aromaatseks.
  2. Lisa tükeldatud tomatid pannile ja keeda neid veel umbes 5 minutit, kuni need muutuvad pehmeks.
  3. Lisa kanatükid pannile ja prae neid mõni minut, kuni need on kõikidest külgedest pruunistunud.
  4. Puista peale Khmeli Suneli vürtsisegu ning sega kõik koostisosad põhjalikult läbi, tagades, et kana oleks kaetud vürtsidega ühtlaselt.
  5. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma maitsele.
  6. Kata pann kaanega ja lase kanal madalal kuumusel podiseda umbes 20-25 minutit või kuni kana on täielikult küpsenud ja mahlane.
  7. Serveeri Gruusia stiilis kana Khmeli Suneliga koos värskete koriandri- või petersellilehtedega ning sobib hästi serveerida koos riisi või kartulipudruga.
Bon Appétit!