Gruusia stiilis kana Khmeli Suneliga
Gruusia stiilis kana Khmeli Suneliga
Khmeli Suneli on traditsiooniline Gruusia vürtsisegu, mis on tuntud oma rikkaliku maitse ja aroomi poolest.
Notes
Koostisosad:
- 500g kanafileed, lõigatud tükkideks
- 2 sibulat, hakitud
- 3 küüslauguküünt, hakitud
- 2 tomatit, tükeldatud
- 2 spl Khmeli Suneli vürtsisegu
- 1 spl oliiviõli
- Soola ja pipart maitse järgi
- Värske koriandri- või petersellilehed serveerimiseks
- Kuumuta oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae neid paar minutit, kuni need muutuvad pehmeks ja aromaatseks.
- Lisa tükeldatud tomatid pannile ja keeda neid veel umbes 5 minutit, kuni need muutuvad pehmeks.
- Lisa kanatükid pannile ja prae neid mõni minut, kuni need on kõikidest külgedest pruunistunud.
- Puista peale Khmeli Suneli vürtsisegu ning sega kõik koostisosad põhjalikult läbi, tagades, et kana oleks kaetud vürtsidega ühtlaselt.
- Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma maitsele.
- Kata pann kaanega ja lase kanal madalal kuumusel podiseda umbes 20-25 minutit või kuni kana on täielikult küpsenud ja mahlane.
- Serveeri Gruusia stiilis kana Khmeli Suneliga koos värskete koriandri- või petersellilehtedega ning sobib hästi serveerida koos riisi või kartulipudruga.