Näitan 37–69 tulemust 69-st
Must terapipar 50g
Nelk 30g
Nelk 35g
Nelk 35g
Pune 25g
Pune 25g
Purustatud must pipar 50g
Rosmariin 20g
Rosmariin 20g
Salvei 20g
Vahemeremaadelt pärinev laialt tarvitatav maitsetaim. Salvei vähendab rasva maitset toitudes ning sobib seega eriti hästi nt rasvase sealihaga. Kasutatakse maitseainena salatite, köögivilja- ja kalatoitude ning vorstide maitsestamiseks. Salvei on tugevamaitseline taim ja seetõttu tuleks teda ettevaatlikult kasutada.
Salvei 20g
Vahemeremaadelt pärinev laialt tarvitatav maitsetaim.Salvei vähendab rasva maitset toitudes ning sobib seega eriti hästi nt rasvase sealihaga. Kasutatakse maitseainena salatite, köögivilja- ja kalatoitude ning vorstide maitsestamiseks. Salvei on tugevamaitseline taim ja seetõttu tuleks teda ettevaatlikult kasutada.
Sibulapulber 50g
Sibulapulber 50g
Sinepiseemned 60g
Sinepiseemned 60g
Sumahh 50g
Sumahh 50g
Till 20g
Till 20g
Till 20g
Tomat, küüslaugu ja basiilikuga 55g
Tomatihelbed 30g
Tomatihelbed 30g
Tšillihelbed
Tšillihelbed 45g
Tüümian 20g
Sisaldab palju eeterlikke õlisid. Kasutatakse suppides, hautistes, puljongites, kastmetes, muna- ja aedviljatoitudes. Eriti hästi sobib tomatipüreedesse ning küpsetatud ja grillitud liha ja kala maitsestamiseks, samuti itaaliapärastesse vormidesse, kastmetesse, pastaroogadesse. Taime- ja kartulitoidud saavad peene aroomi, kui neile lisada noaotsatäis tüümiani.
Tüümian 20g
Sisaldab palju eeterlikke õlisid. Kasutatakse suppides, hautistes, puljongites, kastmetes, muna- ja aedviljatoitudes. Eriti hästi sobib tomatipüreedesse ning küpsetatud ja grillitud liha ja kala maitsestamiseks, samuti itaaliapärastesse vormidesse, kastmetesse, pastaroogadesse. Taime- ja kartulitoidud saavad peene aroomi, kui neile lisada noaotsatäis tüümiani.
Valge pipar jahvatatud 50g
Valge pipar jahvatatud 50g
Valge terapipar 100g
- Päritolu: Valge pipar pärineb samast taime seemnest nagu must pipar (Piper nigrum). Erinevus seisneb valmimisastmes ja töötlemisel.
- Välimus: Valge pipar on valge või kollakas, kuna see on valminud täielikult ja eemaldatud väliskest.
- Maitse: Sellel on mahedam maitse võrreldes musta pipraga. Valge pipar säilitab pipra iseloomuliku vürtsika ja kergelt terava maitse, kuid on natuke subtiilsem.
- Kasutamine: Valget pipart kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamisel, eriti roogades, kus soovitakse saavutada pipra maitset ilma musta pipra intensiivsema vürtsikuseta. Seda lisatakse sageli kastmetesse, supidesse, liha- ja kalatoitudesse ning erinevatesse maitserohelistesse.
- Tervis: Nagu must pipar, võib ka valge pipar omada antioksüdantseid ja põletikuvastaseid omadusi, kuid tervisemõjud võivad varieeruda sõltuvalt tarbimise hulgast.